mandag den 21. juli 2014

Runestenen - Frederikssund

Jeg fik meget ud af min lille tur forleden dag til vikingepladsen. Nok til mit indlæg om ferietid og vikinger og også nok til dette indlæg. :-)

På Kalvøen, på vikingepladsen ser man også Runestenen. Den er lavet af Henrik Grundtmann og Thomas Vaarbroe, og alt arbejdet med at hugge i stenen og male motiverne er lavet i hånden! Flot, imponerende arbejde.


Inden i Midgårdsormen står der 
"Henrik og Thomas ristede runer og satte sten over fælles ven og hans søn, Thor vige runer.."

Nederst til højre står der:
"Fæ dør, frænde dør, sidst du selv dør, tilbage står mands ry...


På hjemmesiden runesten-stenkunst.dk kan du læse meget mere om, hvordan stenen er blevet til, ideen med stenen og se masser af billeder af selve processen.


På siden af stenen er der hugget et billede af Odin, som selvfølgelig kun har et øje. 


Under Odin ses Hugin og Munin, hans to ravne samt tegnet for Odin.


På bagsiden er træet Yggdrasil hugget ind i stenen. Baggrunden er malet sort, så træet træder frem i den rå sten. Super fed virkning!


På den anden side af stenen er der hugget runer.


"Lad tanker flyve til familie og frænder 
lad ro sænke sig når gode tanker tænkes 
styrke findes i fælles fortid"

Jeg kan rigtig godt lide tanken bag stenen, og så kan jeg også bare godt lide at se på den. En flot sten med en flot udsmykning. 

Hvis du kommer på de kanter, skulle du tage og lægge vejen forbi. :-)

lørdag den 19. juli 2014

Ferietid og vikinger

Når det er ferietid, er det for mig også tid til små, impulsive ture helt for mig selv eller med mine piger. Både til nye steder og til gode velkendte steder. Et af mine absolut yndlingssteder, hvor jeg jævnligt kommer, er Kalvøen i Frederikssund. Der, hvor vikingepladsen ligger og hvor der hver sommer bliver spillet vikingespil og afholdt musikfestival.


Her gik turen også til forleden dag. Vikingespillet er lige overstået, og Frederikssund Festival starter først d. 31. juli, så jeg havde stort set det hele for mig selv. Jeg skal selv igen igen være medarbejder på festivalen, og det glæder jeg mig vildt til, men det er en helt anden historie! ;-)


Denne gang havde jeg bestemt mig for at tage billeder af udsmykningen på vikingernes huse, af de små detaljer. På den måde opdager jeg også nye ting, har jeg fundet ud af. Billeder jeg kan dele med jer her på bloggen, mens der er sommerferie fra alle mine projekter med børnene på skolen. :-)